At enkelte reptilarter nå har blitt gjort lovlige å eie, vil forhåpentligvis medføre at det blir enklere å skaffe informasjon og utstyr for å sikre at denne fantastiske gruppen med dyr får de miljøforholdene de behøver for å kunne ha det bra.

Nettopp dette med miljøforhold er nøkkelen til et vellykket reptilhold. Reptilene er nemlig ekstremt avhengige av et korrekt miljø for at de skal fungere optimalt. Dersom vi klarer å tilfredsstille dette behovet, vil vi kunne forebygge de aller fleste problemene og sykdommene som kan oppstå.

Man må sette seg nøye inn i hvilke miljøkrav reptilet man har skaffet seg har. Dette gjelder størrelse og utforming av terrariet, underlag, belysning/lysintensitet/UV- lys, temperatur (POTZ og gradient), varmekilde/varmeplass, luftfuktighet, korrekt fôring, evt med tilskudd av kalsium m.m.

Dersom man får disse miljøkravene på plass, og i tillegg klarer å holde en god hygiene i terrariet (underlaget bør byttes minst hver 3. måned.), så ligger mye til rette for at reptilet ditt vil trives og ha det bra.

Ved Hafrsfjord Smådyrklinikk har vi tatt i mot reptiler med åpne armer i alle år, og har etter hvert bygget en god del kompetanse på dette området. Dersom dere opplever at dyret deres har problemer, eller bare ønsker en helseundersøkelse, er det bare å ta kontakt.

Mer om reglementet og hvilken dokumentasjon som kreves, finner man på Mattilsynets hjemmesider

 

Åpningstider

 

08.00 – 18.00
Mandag – Torsdag

08.00 – 16.00
Fredag

Timebestilling

 

For å bestille time
ring gjerne på

 

tel. 51 89 20 02

 

Spørsmål?

 

Ta kontakt med oss idag!

Kontaktskjema